Tisztítószalon Budapesten

Nagyon régóta élek azzal a kényelmi szolgáltatással, hogy a nehezebben vagy éppen sehogy sem tisztítható dolgaimat, ruháimat egy professzionális tisztítószalon munkatársai kezeljék.

Mit csinál egy tisztítószalon pontosan?

Sokak számára egy felesleges luxusnak tűnhet, hogy az ember nem otthon a saját mosógépével mossa ki a ruháit, majd egy hosszú száradási idő után (nyáron persze ez lehet rövidebb a levegőn) nekiálljon kivasalni őket majd következzen a hajtogatás és elpakolás. Nekem lehet, szerencsém van, de otthonról dolgozok, online, így elég pontosan megtanultam beosztani az időmet.

tisztítószalon

Amikor felmértem, hogy mindez mennyi idővel és költséggel jár, elég könnyen ki tudtam számolni, hogy a tisztítószalon az az én barátom lesz. Miért? EGYSZERŰ! Fogom a ruháimat, összekészítem, majd hetente egyszer leviszem a tőlem szerencsére nem messze található mosodába, ahogy régen hívták. Ők teljesen professzionálisan, figyelembe véve a ruhákba belevarrt, hülye címkéket, amiket lássuk be, szerintem az emberek többsége az életbe nem nézett be, hogyan kell szakszerűen mosni, és a tisztítószalon profi munkatársai elképesztő odafigyeléssel állnak neki a tisztításnak.

Mennyire drága ez?

Na ez az a kérdés, amit szörnyen bután kezelünk az élet sok területén. Mert csak egyet nézünk. Hogy a pénztárcánkból ki kell venni a pénzt és odaadni valamiért, amit általában úgy gondolunk saját magunk is meg tudunk otthon csinálni. Akkor engedjétek meg, hogy ehhez a gondolkodásmódhoz néhány gondolatébresztőt fűzzek hozzá. És most szigorúan az otthon-mosás kontra tisztítószalon témában értekezek.

Először is vegyük a mosást. Megvesszük a mosóport, öblítőt, egyéb adalékokat, majd amikor időszerű, azaz általában hetente egyszer, nekiállunk mosni. Használjuk a vizet, áramot, amortizáljuk a mosógépet, és persze a ruháinkat. Mi az hogy amortizáljuk a ruháinkat? Gondolják sokan, meg vagyok őrülve! Pedig nem. Nagyon egyszerű. A saját gépünk nem ugyanolyan, mint amilyet egy profi tisztítószalon speciális gépei, amelyek sokkal jobban védik a ruháinkat. Miért fontos ez? Hát csupán azért, mert baromira nem mindegy, hogy egy pólónk, ingünk, egyéb dolgaink mennyi idő alatt mennek tönkre és vehetünk újat! Na ez az, amit nagyon nem lehet pénzben mérni.

De szerencsére nekem már van több mint 2 éves összehasonlítási alapom. És elmondhatom, hogy észrevehetően tovább bírják a ruháim, amióta az Óceán Tisztítószalon kedves munkatársai tisztítják a ruháim. Lassan már családtagként kezelnek és pontosan tudják melyik ruhám a kedvencem és tökéletes odafigyeléssel teszik a dolgukat.

Ha mindezt figyelembe vesszük, és csinálunk egy táblázatot, gyakorlatilag ugyanazt az összeget fogjuk kapni. És direkt a végére hagytam azt az érvemet, ami számomra, mint otthonról dolgozónak a legfontosabb. Hogy mindazon idő alatt, amit a mosás-szárítás-vasalás-hajtogatás-pakolás mizériával töltenék, azt munkára és pénzkeresésre tudom fordítani. Na így viszont már abszolúte a tisztítószalon javára billen a mérleg! Szép napot mindenkinek!